Волейболистите на Дея спорт (Бургас) записаха четвърта победа в efbet Супер Волей,

...
Волейболистите на Дея спорт (Бургас) записаха четвърта победа в efbet Супер Волей,
Коментари Харесай

Стефано Патриарка: Имаме добри резултати в Европа, време e да се изкачим и в шампионата

Волейболистите на Дея спорт (Бургас) записаха четвърта победа в efbet Супер Волей, откакто се постановиха като посетители над Добруджа 07 (Добрич) с 3:1 гейма в среща от девети кръг, изигран в зала " Добротица ".

Италианският център на бургаския отбор Стефано Патриарка, който заслужи оценката за MVP, говори пред BGvolleyball.com за дуела, само че и показа по какъв начин се усеща на българска земя след опита си на Апенините. 

Какво още описа 205-сантиметровият играч, прочетете в идващите редове:
 Дея спорт даде единствено гейм на Добруджа и записа 4-а победа в Efbet Супер Волей Дея спорт даде единствено гейм на Добруджа и записа 4-а победа в Efbet Супер Волей
Записахте триточкова победа над Добруджа 07, кой беше основният миг?

Със сигурност ключът в мача беше нашият нападателен сервис, както и страхотната ни обсада. Започваме доста мобилизирано в първата и втората част.

В третия гейм допуснахте спад и, надлежно противникът го завоюва. На какво отдаваш този факт?

Загубихме фокус и централизация и не успяхме да реагираме, по тази причина и загубихме гейма... Но в четвъртата част заиграхме въодушевено, с вярната конфигурация и мотивация.



Беше отличен за MVP на мача, какво значи премията за теб?

Наградата е единствено спомагателна мотивация да продължа да надграждам в развиването си и да оказвам помощ на моя тим да печели.

Очакванията ти за реванша против Олимпиакос?

Олимпиакос е мощен и умел тим, ще опитаме всичко, с цел да вкараме мача в златен гейм... ще бъде мъчно, само че ще създадем всичко допустимо.

Играл си в доста италиански тимове, по какъв начин се чувстваш в България?

Тук шампионата е доста по-различно от италианското - стилът на игра е различен, само че аз работих доста върху това, и в този момент се усещам доста убеден.

Какво знаеше за страната ни и волейбола тук, преди да дойдеш?

Имам доста другари българи, които ми описаха за българския волейбол и живота в страната. Има огромна разлика спрямо Италия, само че аз съм от хората, които обичат да учат нови неща - пробвам се да се държа като българин, също по този начин изучавам български език.

Харесва ли ти живота в Бургас?

Харесвам Бургас - има всичко, от което се нуждая, с цел да се усещам добре. Наслаждавам се на всичко това изключително през лятото.

Кой е най-близкият ти съотборник?

Имам трима съотборници, които приказват доста добре италиански - за мен е доста значимо да се опитам да схвана всичко. Чувствам се доста добре с всички момчета от тима. Старая се с опита и професионализма си да накарам по-младите да работят здраво всеки ден.

Амбициите ти с Дея?

Сезонът е доста сложен за нас, само че аз имам вяра в този тим и знам, че ще се оправим по-добре през втория полусезон. Имаме положителни резултати в Европа, в този момент е време да се изкачим нагоре и в шампионата.

Снимки: NVL/Startphoto.bg

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР